Torsdag d. 14/03 kl. 20:00 viser vi:

Female Prisoner #701: Scorpion

87min.Af: Shun'ya Itô1972

I aften blænder vi op for et mesterværk, en absolut klassiker indenfor japansk 70’er-exploitation/WIP/sleaze/Pink/R&R. Der er tale om en film, der bedre end nogen anden kombinerer exploitation og arthouse, sleaze og kunst på en helt særlig måde.

Meiko Kaji (den senere Lady Snowblood) spiller Female Prisoner #701, af sine medfanger kaldet Scorpion, som efter at være blevet voldtaget, fængslet og misbrugt, alt sammen på grund af sin slimede eks-kæreste, en politimand med yakuza-forbindelser, alene lever for to ting: At slippe ud af det helvedeshul af et kvindefængsel, hun er havnet i, og HÆVN!

Dette er den første film i en serie på 4, og der er blandt fans stor uenighed om, hvorvidt denne eller 2’eren (Female Convict Scorpion: Jailhouse 41) er den bedste. Ultrasleazet og ekstremt brutal, med væmmelige voldtægts-, mord- og sadistiske tortur-scener, og samtidig uforligneligt smuk og til tider nærmest symbolsk i sin ekstreme vold og sleaze.

Man gider nærmest ikke nævne Tarantino, vel? Men nogen vil måske genkende titelsangen “Urami-Bushi”, som synges af Maiko Kaji selv, og som Tarantino også brugte i Kill Bill 2.