Den driftige italienske filminstruktør Lucio Fulci lavede fra 1959 og til nogle få år før sin død i 1996 en lang række film i støvlelandet indenfor alle genrer. Især er han berømt som ’The Godfather of Gore’ blandt filmfreaks. Det var et navn, han fik for sine ekstremt blodige og splattede gyserfilm som ’Zombie Flesh Eaters’, ’City of the Living Dead’, ’The Beyond’, ’The House by the Cemetery’ og ’The New York Ripper’.

Udover disse film lavede han også egentlige giallo-film, der var en populær genre i Italien i 1970’erne, blandt andre ’Perversion Story’, ’A Lizard in a Woman’s Skin’ og ’Don't Torture a Duckling’. Det er blandt disse film, den vellykkede suspensefilm ’The Psychic’ fra 1977 hører til.

I filmen møder vi den unge kvinde Virginia Ducci (Jennifer O’Neill fra Cronenbergs ’Scanners’), der som barn opdagede, at hun havde clairvoyante evner, da hun 'så' sin mors død i en vision. Som nygift tilbringer hun nogle dage alene i sin nye mands store hus langt ude på landet, og her opdager hun via sine evner et lig bag en tilmuret væg. Hvem er liget? Hvem er morderen? Og er hun selv i fare?

Filmen er lidt af en fanfavorit, flot filmet og fyldt med skummel goth atmosfære. Den har et fint soundtrack af Fulci-komponisten Fabio Frizzi og er berømt for sin virkeligt grumme slutning. Quentin Tarantino elsker filmen, og har i mange år ønsket at genindspille den. Han brugte også musikken i 'Kill Bill'.