Kælderen byder igen på klassisk scifi fra sciencefictionfilmens guldalder: Klassikeren Village Of The Damned fra 1960. Den 14 Juni 1947 landede en UFO i Roswell, og forandrede sciencefiction for altid. Det resulterede naturligvis i, at invasionsfilmen blev et meget oplagt tema i Scififilmens guldalder.

Der skulle dog lige gå et par år, før vi fik de første seriøse bud på filmlærredet, men i 1951 kom de to mesterværker, der satte hele scifibølgen i gang. The Day The Earth Stood Still og The Thing From Another World. Derefter eksploderede det hele i en lind strøm af flyvende tallerkener, der besøgte jorden med mere eller mindre fredelige hensigter.

Aftenens film er dog ikke en invasionsfilm med flyvende tallerkener. Her kommer invasionen i stedet fra en uventet kant, der gør den så meget mere skræmmende.
Den ultimative invasion er den, du ikke lægger mærke til, før det er for sent. Det tema blev mejslet i granit i den udødelige tidløse klassiker Invasion Of The Body Snatchers fra 1956, hvor rumvæsnerne kopierer vores kroppe, mens de udsletter originalen.

Village Of The Damned er et take på den paranoide rædselsvision, hvor en hel landsbys borgere bliver lammet i et kraftfelt i et tidsrum for så at vågne op som om, intet var hændt. Alt er dog ikke som det skal være, da alle kvinder i den fødedygtige alder på mystisk vis er blevet gravide og nedkommer nogle måneder senere samtidigt.
Deres yngel er dog ikke, som børn plejer at være, og snart finder samfundet ud af, at de er fanget i et jerngreb af terror, som truer med ikke bare at overtage hele egnen. Nej, selve menneskeheden er i fare.

Børn har aldrig aldrig blevet skildret så skræmmende før og, med enkelte undtagelser som f.eks Cronenbergs The Brood (1979), heller ikke siden. Med deres følelseskolde ansigter og stirrende blik fanger de alle i deres dæmoniske jerngreb, hvorfra ingen flugt er mulig.

Skuespillet er upåklageligt, og tilsat et godt originalt manuskript holder denne film da også hele vejen.
Så velkommen i kælderens mørke i selskab med det mest skræmmende djævleyngel, du nogensinde har set. Men pas på, at du ikke bliver fanget af deres iskolde blik, for du undslipper aldrig, Aldrig!

BEWARE! BEWARE! BEWARE OF THEIR DEATHSTARE!!!