Japanerne er mestre i at skabe underlige krydsninger af diverse vestlige koncepter. Vampyrer i en gotisk steampunk postapokalyptisk verden? Tjah, hvorfor ikke. En kombination af velkendte elementer som sammen alligevel føles frisk og ubekendt på tungen, ikke?

Og i form af en anime siger du, instrueret af manden bag Ninja Scroll? Shut up and take my money!

Vampire Hunter D er baseret på et litterært scifi univers, der ligger i den fjerne fremtid, hvor vampyrer er en frygtet, men døende aristokratisk klasse.

Universet er et amalgam af gotiske slotte, primitive landsbyer, apokalyptiske ødemarker og den lille smule højteknologi, som overlevede samfundets fald.

Hovedpersonen, kaldet D, er en dampiel, halvt vampyr, halvt menneske, den stille type, som kaldes på, når der virkelig er blevet trådt i spinaten. Hans speciale er at dræbe de få vampyrer, som stadig lever, og livnærer sig på mennesker.

En landsby har brug for D’s hjælp, da en vampyr har kidnappet en pige, og hans opgave bliver at få hende tilbage, inden hun omvendes.

Men han er ikke den eneste lejesoldat, som har færten af hende, og en hel række væmmelige monstrøsiteter står imellem ham og hans mål.

Så smid vampyrgebisset i kæben og hold fast i dit sæde, det her er en animeret tour de force!