Vi skal tilbringe aftenen i selskab med kongen af britisk horror, selveste Christopher Lee, i et brag af en film fra Hammer Studios.

Vi bliver ført tilbage til Zar-tidens Rusland under Niholaj D.2. 1894-1917. Efter på mirakuløs vis at have healet zarens søn stiger Rasputins indflydelse ved hoffet og især hans indflydelse på zaren og zarens hustru. Religiøs fanatiker og kvindebedårer og på mange måder ikke en mand, hvis vilje man vil være underlagt, især ikke under en verdenskrig!
Da han overtaler Nikolaj til personligt at tage til fronten for at lede de russiske tropper, har han frit lejde til at gøre alt, hvad der står i hans magt i Sankt Petersborg gennem zarinaen Alexandra.

Katastrofen indtræffer på fronten og højtstående medlemmer af hoffet beslutter sig for at myrde Rasputin. Hans død er i sig selv en horrorfilm værdig. Først forsøgte man at forgifte ham med Cyanid nok til at dræbe 5 mand. Da han viste sig at være upåvirket af dette, valgte man dernæst at skyde ham og efterlod ham for død. Da den ene af attentatmændene vendte tilbage senere, sprang han op og forsøgte at kvæle ham. Attentatmanden undslap med nød og næppe og flygtede ud i gården med en frådende Rasputin i hælene. Her blev Rasputin skudt igen bl.a. i hovedet.  Han blev derefter bundet ind i tæpper og smidt i Nevafloden og kunne derefter endelig erklæres for død.

Hvem andre end Cristopher Lee (1922-2015) kunne man få til at spille denne rolle. Både en gentleman og en badass. Han var i Royal Air Force under anden verdenskrig og blev den ældste mand i historien til at indspille et Heavy Metal album som 91-årig i 2013!

Christopher Lee har spillet en perlerække af karismatiske skurke og legendariske monstre, især naturligvis som den ultimative Dracula (ingen over og ingen ved siden af). Erotisk forførende og dæmonisk i sin tryllebindende besættelse af diverse letpåklædte gudesmukke dronninger af Hammer filmene. I næsten 20 år fra 1957 til 1976 var han om nogen indbegrebet af Hammer studierne.

Kan han spille religiøs galning overbevisende? JA!
Kan han være kvindebedårer? JA!
Kan han overbevise i en rolle, hvor han har selve det mægtige russiske zarriges skæbne i sine gale hænder? JA! JA! JA!

Filmen er fra start til slut en tour de force for Christopher Lee, men hele castet spiller fremragende, og der er drys på i form af den bedårende Barbara Shelley.