2019 blev året, hvor vi mistede en af vores store helte, nemlig Rutger Hauer. Vi nåede at nyde ham i kælderen i Hobo With A Shotgun i foråret 2017, og han var lige så monstercool, som jeg husker ham fra 1980’ernes kæmpestore lejede, hjemslæbte moviebokse, hvor jeg og mine teenagevenner kværnede Bladerunner, The Hitcher, Blind Fury og Wedlock i os mere end en enkelt gang eller tre - selvfølgelig på VHS.

Rutger Hauer har spillet utallige bad guys og spillet dem suverænt godt, og i The Hitcher ser vi ham i en af sine helt store glansroller som blafferen fra Helvede. En ung mand samler ham op om natten i ørkenen i en regnstorm, for at få lidt selskab til at holde sig vågen på den lange køretur. Det havde han nok ikke gjort, hvis han havde vist, at Rutger Hauer var i isnende topform som stjernepsykopatisk seriemorder med et tvist og drys på! Den unge mand spilles af en af drengene fra E.T., og vi ser også en meget ung Jennifer Jason Leigh som tankpasserens datter. Men… ÅH, RUTGER!!!