viser vi:

Fiend Without a Face

Udgivet:
1958
Spilletid:
65min.
Land:
Storbritanien
Land:
Arthur Crabtree
iMDB:
Link
https://www.youtube.com/watch?v=rTLRyLnqCH4

Så er der igen klassisk Science Fiction på programmet i slagtehallen.

I 50’erne træder vi for alvor ind i atomalderen indvarslet med Manhattanprojektet, der resulterede i atombombningerne af Hiroshima og Nagasaki. Og naturligvis kaster sciencefictionfilmens guldalder sig over denne teknologi, der gjorde sciencefiction til noget mere håndgribeligt  for menigmand.
Det resulterede i de legendariske creature-features, hvoraf vi tidligere har vist mesterværker som Them og Creature With the Atom Brain. Med det eksistentielle mesterværk The Incredible Shirinking Man (1957) og Tarantula (1955), der ville løse overbefolkningens fødevareproblemer, så kan vi, om ikke andet, takke atomalderen for noget fremragende underholdning på det store lærred, som ikke er blevet spoleret af vor tids ofte intetsigende digitale farvelade.

Denne aften i kælderen byder vi på en britisk klassiker fra årtiet. Fiend Without a Face (1958). Og som så mange andre fra sciencefictionfilmens guldalder, har denne film også inspireret flere instruktører sidenhen. En gal professor arbejder med telekinetiske kræfter, der bliver forstærket af et atomkræftværk i nærheden og skaber en helt ny livsform, som bliver yderligere forstærket jo tættere, den er på atomkræftværket.

Som de fleste gode suspensefilm, viser den naturligvis først skabningerne i den sidste del af filmen, og det sidste kvarter er da også værd at vente på, hvis man udelukkende interesserer sig for monsterdesign.
Til at begynde med er fjenden usynlig, hvilket naturligvis gør, at de lokale leder efter syndebukke i området, hvor militæret naturligvis er et oplagt mål, indtil fjenden viser sig som en slags omvandrende hjerner, der er klar til at suge din hjernemasse ud.

Og som altid i 50’erne er der også noget for husarerne i skikkelse af den smukke Kim Parker. Listen over smukke kvinder, der blev bortført eller udsat for gale eksperimenter iført natkjole eller blondeundertøj i scififilmens guldalder er alenlang, og denne skuffer heldigvis ikke.

Så glæd jer alle fans af scififilm fra den gyldne æra og alle jer, der først skal til at opdage, hvad dette fantastiske årti har at byde på. Velkommen i slagtehallens mørke til et møde med the Fiend Without a Face, der tager form foran dine rædselsslagne øjne…

https://www.youtube.com/watch?v=rTLRyLnqCH4