viser vi:

In Search of Darkness

Udgivet:
2019
Spilletid:
90min.
Land:
USA
Land:
David A. Weiner
iMDB:
Link
https://www.youtube.com/watch?v=LtG6hYUvlkc

Freddy Krueger, Jason Voorhees og Michael Myers.

Skumle navne, som hænger ubønhørligt sammen med 1980’erne, der var gysergenrens store årti. Her var filmverdenen pludselig fyldt med psykopatiske seriemordere, der i splattede sekvenser tog livet af teenagere, der gerne ville have noget på den dumme - men fik kniven i stedet! Det var selvfølgelig ting, der var set før i filmhistorien, f.eks. hos Hitchcock, i Giallo-filmene osv., men mængden af slashere, der blev skubbet ud på dette tidspunkt var massiv, tænk blot på serier som ‘Maskernes nat’, ‘Fredag d. 13’, ‘A Nightmare on Elm Street’, ’Chucky’ osv.

Filmene blev nok set i biografer, men i endnu større omfang på flimrende VHS-maskiner, som mange pludselig havde i hjemmet - eller lejede i den lokale videobiks. 1980’ernes horrorfilm var blodige, splattede film, ofte med humor, som fulgte nogle særlige regler - og de bedste, f.eks. ’Evil Dead’ og ’Bad Taste’ osv. blev lavet for få penge af entreprenante filmfolk, der senere fik store karrierer i Hollywood.

Dokumentaren her ser nærmere på 1980’ernes gyserfilm, og byder på grufulde klip og masser af interviews med nogle af genrens store instruktører, blandt andre John Carpenter, Joe Dante og Sean S. Cunningham.

https://www.youtube.com/watch?v=LtG6hYUvlkc