Torsdag d. 28/03 kl. 20:00 viser vi:

Perfect Blue

81min.Af: Satoshi Kon1998

Kom, lad os skrue tiden tilbage til 90’erne for at opleve den mest magiske tid for animegenren med dette glemte mesterværk.

Perfect Blue fortjener at blive placeret på samme højde som Ghost in The Shell, Ninja Scroll og andre giganter fra samme magiske æra. Instruktøren af Black Swan er i hvert fald enig, for tilbage i 2010 købte han rettighederne til animationen bare for at kunne låne visse scener og elementer til sin film.

Perfect Blue er noget så specielt som en psykologisk thriller om en tidligere popstjernes langsomme mentale nedbrydelse. Den drømmelignende visuelle æstetik og historiefortælling trækker både på noir- og giallo-klassikere. Et tvivlsomt karriereskift fra musik til film, hvor lyssky producere gerne ser hende vise lidt for meget hud er stressende nok for Mima. Så da en besat stalker, og en række uopklarede mord hober sig ovenpå, begynder hun langsomt at miste grebet om virkeligheden.

Forfilm:

Robot Will Protect You

Af: Nicola Piovesan, Estland 2018, 10 min.

Superflot lille animationsfilm fra holdet bag Attack of The Cyber Octopuses, som vi også har crowdfundet. Vi er tilbage i regnfulde Neo Berlin, hvor 9-årige Tina og hendes robotven SAM-53 funderer over kærlighedens væsen.