Torsdag d. 07/09 kl. 20:00 viser vi:

Videodrome

David Cronenberg USA 1983 87 min.

Fra de tidlige Slagtehal 3-år i Jægergårdsgade har vi valgt denne yderst originale klassiker for at markere vores 30-års jubilæum.

Max Renn (James Woods) leder efter nyt materiale til sin skod kabeltv-station og falder over snuff-tv programmet “Videodrome”, som gradvist hjernevasker ham og nedbryder hans virkelighedsopfattelse.

Det resulterer i uforglemmelige scener med forbløffende tidsspring og fantastiske effekter, så du båder gyser, griner og tænker over dit forbrug af skærme.

Debbie Harry spiller Max’s veninde Nicky Brand, og filmen er også spækket med ikke tilfældige navne på personer og firmaer. Se eller gense denne forrygende sci-fi thriller.

LONG LIVE THE NEW FLESH!

Trailer:

Torsdag d. 14/09 kl. 20:00 viser vi:

Idiocracy

Mike Judge USA 2006 84 min.

Vi byder velkommen til en verden, der styres af imbecile. Enhver sammenligning med virkeligheden står for instruktørens egen regning…


Den enfoldige soldat “Average Joe” Bauers og luderen Rita bliver af Pentagon udvalgt til et tophemmeligt eksperiment, hvor de skal lægges i dvale et år. Ved en fejl vågner de først op i år 2505, hvor menneskeheden er degenereret i en sådan grad, at store multinationale selskaber har overtaget samfundet og f.eks. skiftet almindelige vandboringer ud med sportsdrik; affaldet hober sig op i gigantiske bjerge uden om byerne med fare for laviner, og en meget populær, men ret imbecil pornostjerne/wrestler er indsat som præsident.

Efter en (morgensur) opvågnen tager Joe en IQ-test og finder ud af at han er den klogeste fyr på kloden. 
Vil han være i stand til at løse fremtidens problemer…

“Idiocracy” fik en hård medfart i sin tid, da 20th Century Fox forsøgte at begrave den hurtigst muligt. Grunden var bla., at de blev irritable over filmens konstante kritik af store selskaber – deriblandt Fox News. 

- In the future (or present?), intelligence is extinct.

Trailer:

Torsdag d. 21/09 kl. 20:00 viser vi:

The Bloodstained Butterfly

Duccio Tessari Italien 1971 95 min.

Klassisk og nervepirrende Giallo-gyser af den italienske manuskriptforfatter og instruktør Duccio Tessari, der arbejdede indenfor alle de populære genrer i støvlelandet i 1960’erne og i 1970’erne, blandt andet sværd og sandal-film, spaghettiwesterns (hans ’claim to fame’ er Ringo-filmene), sexede lystspil og ikke mindst giallo-film. Som alle giallo-film er The Bloodstained Butterfly en whodunnit, hvor man kan sidde og gætte med på, hvem morderen mon er. En smuk fransk studine bliver en regnvåd nat myrdet i en park, og en mand bliver set flygte fra parken. Han bliver fanget af politiet, hvilket hans utro kone og hendes elsker er ualmindeligt tilfredse med. Men snart efter bliver nye unge kvinder myrdet. Har politiet fået fat i den rigtige morder? The Bloodstained Butterfly er en stilistisk flot giallo-film med et intelligent plot. Den har et flot soundtrack, der blander klassisk musik med et jazz-gyser score af Gianni Ferrio. I en stor rolle ses den østrigske kultskuespiller Helmut Berger, berygtet for sin rolle i Tinto Brass’s nazi-sexploitation Salon Kitty.

Trailer:

Torsdag d. 28/09 kl. 20:00 viser vi:

The Lure

Agnieszka Smoczynska Polen 2015 92 min.

Musical er en sjælden gæst i kælderen. Denne torsdag viser vi The Lure, der blander folklore, erotik, vampyrisme, 80’er hår og bodyhorror i et eventyrligt og rørende musikalsk drama. Angiveligt den første filmmusical fra Polen, frit baseret på H. C. Andersens eventyr Den Lille Havfrue.

De to smukke havfruesøstre Silver og Golden hænger ud ved Warszawas flodbred i 1980’ernes Polen i håbet om at indfange intetanende mennesker til fortæring. De møder her en gruppe musikere, der overbeviser havfruerne om at slutte sig til deres band i stedet for at æde dem. Havfruerne antager menneskelig form og optræder sammen med bandet på en neon-oplyst og kitschet cabaret i Warszawa. Silver falder pladask for den blonde guitarist Mietek, men den mere udspekulerede Golden, der ikke kan undslippe sin blodtørstige natur, er urolig for, om hendes søsters nye forhold vil ødelægge deres fælles drøm om at svømme til et nyt liv i Amerika.

Filmen har vundet en del priser på alternative filmfestivaler rundt om i verden og ligger milevidt fra Sound of Music’s patos.

Trailer:

Torsdag d. 05/10 kl. 20:00 viser vi:

BANKO BANKO BANKO!

Dette efterår har vi den store fornøjelse igen at kunne byde velkommen til en aften i selskab med Nimmer Nutten, Gamle Ole, Lange Tasker og alle de andre gode gamle kendinge.

Traditionen tro afsløres intet før op til selve aftenen, men kendere af dette tilbagevendende arrangement vil vide, at vi altid har en ny spændende gæst til at styre slagets gang og føre os relativt sikkert igennem aftenen.

Der er kun 2 regler:

  1. Bankoværten er enevældigt lovgivende, udøvende og dømmende magt
  2. Det er forbudt at råbe ”Bingo!”

…men ellers kan man aldrig vide, hvad der sker. Der vil som altid være attraktive præmier og sidegevinster, og vi har naturligvis KUN gode plader.

Bask med bankovingerne og find storformen frem!

Torsdag d. 12/10 kl. 20:00 viser vi:

Raw

Julia Ducournau Frankrig 2016 99 min.

Berygtet fransk kannibal-flick af den debuterende kvindelige instruktør Julia Ducournau. Da filmen blev vist første gang på Toronto filmfestival besvimede flere af svagpisserne i salen og måtte have lægehjælp på grund af de hårde sager på lærredet. Men sådan går det da ikke i kælderen? Eller hvad? Skal vi have en båre parat? Den pæne pige Justine, der har været vegetar hele livet, bliver tvunget til at spise råt kød som led i et optagelses-ritual på sit nye dyrlægestudie. Det lækre blodige kød vækker hendes dyriske instinkter, og hun får sådan smag for gnaskeriet, at hun udvikler sig til kannibal. I hendes studiemiljø er der masser af fester, drugs og liderlige fyre, og denne cocktail giver hende mulighed for at leve sine nye lyster ud. Men som hendes sult bliver større, går hendes liv kun en vej - ned af kødslisken! En af den slags film, der bør ses på tom mave!

Trailer:

Torsdag d. 19/10 kl. 20:00 viser vi:

Cherry 2000

Steve De Jarnatt USA 1987 99 min.

Året er 2017, fremtiden er her endelig, og den leverer, som vi ved i dag, alle vores våde sci-fi drømme.

  • Postapokalyptisk stemning, check!
  • Sexrobotter, check!
  • Say no more, wink wink, nudge, nudge.

Men ak og, ve! Selv den perfekte kvinde har sine svagheder, der som bekendt er vand, når det kommer til robotkærester og andet elektronisk isenkram.

Desværre laves Cherry 2000-modellen ikke mere, og hvad gør man, hvis man var helt skudt i lige præcis dén model? Man hyrer en sej tracker til at guide en i det lovløse The Zone, så man kan finde én magen til i den gamle forfaldne fabrik, der producerede dem.

Om samfundets forfald i The Zone er et resultat af, at mænd nu kan købe den perfekte kvinde i form af en gynoid, spår filmen ikke om. Men trackeren er en sexet kvinde, og det lugter langt væk af et blasfemisk romance plot. Men selvfølgelig kan en vulgær menneskelig romance ikke måle sig med Cherry 2000’s sofistikerede elskovsprogrammering!

Forfilm:

Ca. en halv times footage fra fortiden om fremtiden - sammensat af kælderens egen Camous!

Trailer:

Torsdag d. 26/10 kl. 20:00 viser vi:

In The Flesh: Martin Sonntag

I aften får vi besøg af den danske instruktør, manuskriptforfatter og producer Martin Sonntag (bl.a. Høsten, som vi viste i efteråret 2015), som vil vise os to af sine film, herunder den nyeste, som havde Danmarkspremiere i Husets Biograf i København i august, og selvfølgelig fortælle og svare på spørgsmål.

Escaping The Dead

Af Martin Sonntag og Bastian Brinch Pedersen, Danmark 2017, 75 min.

Denne helt nye danske zombie-flick er inspireret af en række artikler om dødsnarkoet Krokodil, der udkom på samme tid som en begivenhed, der fandt sted i Miami i 2012, hvor en hjemløs mand fik spist sit ansigt af en nøgen mand, der var høj på feststoffet ”badesalt”. Det er det perfekte zombie-plot: Dødsnarko gør folk til zombier!

Danmark er ramt af det nye dødsnarko, da den lokale hashpusher David og hans ven Ahmir får tilbudt noget ekstremt billigt coke, og de sætter sig for at score boksen til et stort technorave. Kokainen viser sig dog at have nogle skrækkelige bivirkninger, og København oversvømmes af et veritabelt zombie-udbrud. Filmen byder på mange kendte ansigter, bl.a. Lloyd Kaufman, Lone Fleming, Kim Sønderholm, Sune Rolf Jensen m.fl., og den er virkelig flot!

Forfilm: Desolation

Af Martin Sonntag, Danmark 2016, 25 min.

En lækker lille found footage sag, om tre studerende, der kaster sig ud i en undergrundsskattejagt på et nedlagt hospital fra 1800-tallet.

Trailer:

Torsdag d. 02/11 kl. 20:00 viser vi:

Withnail & I

Bruce Robinson Storbritanien 1987 107 min.

Camden Town, London, 1969. Vores to hovedpersoner, Withnail og ”jeg” er arbejdsløse skuespillere. De bebor et udbombet lokum af en lejlighed, hvor de fordriver tiden med at drikke, tage stoffer og kede sig. Withnails stærkt bøssede onkel Monty ejer heldigvis en hytte i The Lake District, og de to venner aflægger ham og hans veludstyrede vinkælder et besøg. Ved diskret at antyde, at ”jeg” også er homosksuel og ikke uinteresseret, får Withnail ham overtalt til at låne dem hytten.

Det bliver indledningen på ferien fra helvede, der involverer kulde, sult og regn, en lokal krybskytte, en liderlig tyr og et overraskelsesbesøg fra onkel Monty, der gerne vil se om ”jeg” virkelig er en ”frisk ung fyr”.

Filmen er skrevet og instrueret af Bruce Robinson (The Killing Fields), og er inspireret af hans egne oplevelser som ung, stræbende skuespiller (så vidt han kan huske), og hovedrollerne spilles af Richard E. Grant og Paul McGann i deres første filmroller, der førte til lange karrierer i film og TV for dem begge. Onkel Monty spilles af Richard Griffiths, som Harry Potter-fans kender som onkel Vernon Dursley. Endvidere ses Michael Elphick, som havde hovedrollen som krybskytten i von Triers Forbrydelsens Element.

Filmen har i sine 30 år efter premieren opnået kultstatus på grund af sine mange eminent citerbare replikker og nok også fordi, hovedpersonernes alkoholindtag egner sig godt til en drikkeleg.

Trailer:

Torsdag d. 09/11 kl. 20:00 viser vi:

The Wailing

Hong-Jin Na Sydkorea 2016 156 min.

Efter et par års spændt venten kan filmfans ånde lettet op, de sydkoreanske storinstruktører har ikke mistet pusten endnu. Park Chan Wok har vist, at han stadig har det gyldne touch med The Handmaiden, og Hong-Jin Na er tilbage med en ny thriller til at tryllebunde publikum som ingen anden.

Historien forgår i en lille landsby, hvor, som det vist nok gælder over hele verden, overtroen hersker. Og hvad andet end overtroen har en stakkels far at vende sig mod, når datteren bliver offer for en mystisk sygdom, som moderne videnskab ikke kan stille noget op imod? En shaman tilkaldes og påbegynder et væld af underlige ritualer, mens rygter om en underlig fremmed, der er blevet set i nærheden af landsbyen begynder at svirre.

Snart må faren, som også er politimand, tage tingene i egen hånd og efterforske denne fremmede og de underlige hændelser, der omgiver ham. Som for Alice, der begiver sig ned i kaninhullet, bliver tingene mere og mere underlige, jo dybere efterforskningen når.

På mesterlig vis bliver publikum skubbet til og fra konklusioner om, hvad der egentlig forgår, i takt med hovenpersonen selv. Er der en logisk forklaring, eller er der noget overnaturlig på spil? Hvem og hvad skal man stole på?

Trailer:

Torsdag d. 16/11 kl. 20:00 viser vi:

The Beatles & WWII

Tony Palmer Storbritanien 2016 90 min.

Spring nyhedsloopet over i aften.

Tony Palmers spøjse sammenblanding af biograf-newsreels fra 2. Verdenskrig (den tids nyhedsudsendelser) og Beatles-musik fremført af forskellige musikere fra 70’erne, virker jo umiddelbart ret mærkelig. Da den første udgave af filmen kom i 1976, gik der også blot to uger, før biograferne helt havde taget den af plakaten. Den blev rakket ned og var måske også frygtelig? I hvert fald blev filmen destrueret og stort set glemt. Tony Palmer mente dog ikke, at selve idéen var så dårlig - måske blev både krig og kærlighed sat i relief? Så han besluttede at lave en ny udgave af det bizzare miks. Bedre billedkvalitet, andre klip fra arkiverne, mere variation i musikken og andre kunstnere - et voila! Nu 40 år efter er en ny udgave klar.

Palmer udtaler: ”Det er en helt anden og mere komplex film, med referencer til et krigshærget Syrien og de massive problemer omkring immigration - den skulle gerne give publikum en eftertænksomhed omkring, den vanskelige verden vi lever i.”

Trailer:

Torsdag d. 23/11 kl. 20:00 viser vi:

In The Flesh: René Wiesner

ABCs Of Superheroes

Af Jens Holzheuer og Oliver Tietgen, Tyskland 2015, 86 min.

Denne tyske action/fantasy-komedie vandt prisen som ”Best Fun Feature” på Weekend of Horrors-festivallen i 2015. Og dét kan man godt forstå! Vi bliver præsenteret for 26 af verdenshistoriens mest heltemodige superhelte og uhyrlige superskurke (og vice versa) bundet sammen i én film ved hjælp af en klassisk socialrealistisk rammefortælling om en lille pige med et tegneseriehæfte. Vi møder alt fra Almighty Ape til Z-men, heriblandt Fist Fuck Force, Instant Girl, Menstrual Girl og Quack Man, for blot at nævne nogle få. Det er low budget, og det er virkelig virkelig langt ude, og det holder hele vejen! De forskellige helte/skurke dukker op i hinandens afsnit, og der er masser af stjerner på rollelisten: Lloyd Kaufman, Uwe Boll, Jürg Buttgereit, Bai Ling m.fl. – OG producer René Wiesner selv. Mon ikke han kan fortælle en sjov anekdote eller to denne aften?

Trailer:

Torsdag d. 30/11 kl. 20:00 viser vi:

Mad Love

Karl Freund USA 1935 68 min.

Hvad sker der, når en pianist får knivkasterhænder???

Der mangler ikke handlekraft og kreativitet i det langt ude og voldsomme trekantsdrama Mad Love. Kærlighed, togulykker, transplantationer og forbyttede talenter er blot nogle af ingredienserne i denne sort-hvide lækkerbisken. Kirurgen dr. Gogol er håbløst forelsket i den smukke skuespillerinde Yvonne Orlac, som imidlertid er gift med den berømte pianist Stephen Orlac. Da han får ødelagt begge sine hænder i en ulykke, beder den underskønne Yvonne den forgabte kirurg om at udrette mirakler – og han har tilfældigvis netop overværet henrettelsen af den berygtede forbryder og mesterknivkaster Rollo.

Med den altid fuldstændig forrygende Peter Lorre.

Trailer:

Torsdag d. 07/12 kl. 20:00 viser vi:

Attack of the Cyber Octopuses

Nicola Piovesan Estland 2017 20 min.

Attack of the Cyber Octopuses er en retrofuturistisk cyberpunk kortfilm i 1980’er stil, lavet udelukkende med gammeldags praktiske effekter og håndlavede modeller – altså ingen CGI eller chroma-keying!

Året er 2079, og vi befinder os i Neo-Berlin, en mørk og regnvåd storby, styret af kæmpevirksomheder. Den eneste nydelse, man som menneske kan opleve, foregår ved at koble sig på cyberspace og tage et binært trip – et cyberdrug, der rister ens hjerne, men til gengæld lokker med noget, der er bedre end 100 samtidige orgasmer.

Slagtehal3 har støttet denne lille perle økonomisk, og vi glæder os selvsagt sindssygt til at se den! Det er et projekt helt efter vores hjerte, og vi sætter aftenen af til den, selv om selve filmen kun varer ca. 20 minutter. Vi har valgt at vise selve filmen OG alt ekstra-materialet; backstage videoer, interviews med skuespillere og filmhold, fremstillingen af modellerne etc., så det bliver næsten som en In The Flesh-aften.

Trailer:

Torsdag d. 14/12 kl. 20:00 viser vi:

Europæisk Cinema of Transgression

Carl Andersen er det europæiske svar på ‘Cinema of Transgression’, som har Richard Kern og Nick Zedd som de kendteste navne. Det hele er bare mere ekstremt, excentrisk, pornografisk og surreelt.

Vampiros Sexos (aka I was A Teenage Zabbadoing)

Af Carl Andersen, Østrig 1988, 68 min.

Carl Andersens debutfilm og en af de mærkeligste film nogensinde. Den vil garanteret ryste din sjæl. Det er den ultimative undergrunds punk-rock-sex-vampyrfilm. Stilfuld og trashet på samme tid.

A Trip To Paranoia Paradise (aka Jungfrau Am Abgrund)

Af Carl Andersen, Østrig 1990, 55 min.

Filmen svælger i snavs, splatter og sort humor og foregår i en undergrundsverden, hvor både vampyrer og punkrockere giver sig i kast med hardcoresex til vanedannende og hypnotisk musik af Model D’oo. Dedikeret til Jean Luc Godard og Jess Franco, hvis datter Jessica Franco-Manera medvirker i løjerne.

Trailer:

Torsdag d. 21/12 kl. 20:00 viser vi:

Black Christmas

Bob Clark Canada 1974 98 min.

Årets juleslasher! Har vi vist den før? Måske. Men teksten er helt ny, med hidtil ukendt trivia!

Juleferien er startet i et hus for kvindelige studerende på campus i en canadisk by, men nogle underlige anonyme telefonopkald fra en stalker begynder at få julefreden til krakelere. Da den første pige forsvinder, bliver politiet tilkaldt, men de tager umiddelbart ikke sagen særligt alvorligt. Først da en 13-årig pige findes myrdet i en park, bliver de opmærksomme og aflytter telefonen i huset. Det forhindrer naturligvis ikke morderens blodige agenda.

Lang tid før Fredag d. 13 og Halloween blev fundamentet for slasherfilmen effektivt grundlagt med Black Christmas. Da filmen ved udgivelsen stort set blev ignoreret af publikum, blev den siden genudgivet som Silent Night, Evil Night for at undgå forveksling med tidens blaxploitationfilm, men uden større succes. Først langt senere blev den opdaget af filmentusiaster som ‘en cool film du aldrig har hørt om’. Det var bla. Elvis Presleys yndlingsgyser, og det var en tradition, at han så den hver jul. I dag holder hans familie traditionen i live og ser den i hans minde. Black Christmas fik en lunken remake i 2006, men dette er den ægte vare.

”Have Yourself a Scary Little, Black Christmas. It’s Not at All Like the Ones You Used to Know.”

Trailer: