Torsdag d. 09/02 viser vi:

Night Terrors Film Festival 2017

190 min.

Kurator og vært: Kim Sønderholm

I 2016 kickstartede vi året med Night Terrors Film Festival - en kvalitetskavalkade af genre-kortfilm fra hele verden. Festivalen, som er Danmarks første af sin art, var et kæmpe hit, og vi startede kælderåret med fuldt hus, totalt proppet og alt udsolgt. En tradition var født!

I år gentager vi successen, denne gang med 16 nye bud på genre-shorts, nøje udvalgt blandt de mange indsendte. Filmene kommer fra hele verden - Danmark, Norge, Tyskland, Ungarn, England, Spanien, Andorra, USA, Mexico og Canada, og varer mellem 3 og 20 minutter. Niveauet er højt, og mange af filmene har været nominerede og vundet priser rundt omkring på filmfestivaller i hele verden.

Også i år vil der blive kåret en publikumsfavorit - så kom og vær med til at kåre vinderen!

Tjek facebook-begivenheden for detaljer og spilleliste!

Trailer:

Torsdag d. 16/02 viser vi:

Eraserhead

David Lynch USA 1977 89 min.

Som ethvert barn ved, startede Slagtehal 3 netop der: i den tidligere slagtehal nummer 3 i Aarhus kødby, Flæskehallen i Jægergårdsgade i 1987. Og det betyder, at Slagtehal 3 her i kulturby-året kan fejre 30 års jubilæum!

Da Slagtehal 3 i 1991 slog dørene op til de nuværende lokaler med finerede biostolerækker fra Mørke Bio og videoprojektor fragtet ind fra Videoværkstedet i Haderslev, var en af de store attraktioner Eraserhead. Og den er altid et gensyn værd.

Henry Spencer forsøger at overleve de industrielle omgivelser, han bor i, sin sure kæreste og den ubærlige skrigen fra deres nyfødte mutantbaby. Filmen undviger konventionel filmlogik og er præget af sin mørke mareridtsagtige sort-hvide atmosfære og simple men chokerende effekter. En kælderklassiker!

Forfilm: Vibroboy

Af Jan Kounen, Frankrig 1994, 28 min.

I Slagtehal 3s tidlige historie har Vibroboy ligeledes stor betydning. Vi har vist denne lille perle flere gange (det plejer vi jo ellers ikke) og haft den på programmet til Udtur, som var navnet på en række popup fester, vi afholdt ‘hemmelige’ steder i Aarhus, fx Komposten, Studestalden, Tæppehallen og Spanien.

En gammel aztekisk figur bringes til Frankrig fra Mexico. På en eller anden måde opstår herfra Vibroboy, en fantastisk superhelt med en kæmpe, motoriseret borende, vibrerende fallos!

Trailer:

Torsdag d. 23/02 viser vi:

The Corpse of Anna Fritz

Héctor Hernández Vicens Spanien 2015 76 min.

Uha, uha. Stygge, stygge sager. Usømmelig omgang med lig, nekrofili. Der har siden 1980’erne været nogle enkelte horrorfilm, som lige skulle ud og bryde nogle af de helt store tabuer, blandt andet sex med de døde. Klassikere inden for denne minimale undergenre er selvfølgelig Jörg Buttgereits Nekromantik og film som Aftermath og The Horrible dr. Hitchcock m.fl. Her er et nyt spansk take på genren. Den unge smukke skuespillerinde Anna Fritz bliver fundet død til en fest, og efterfølgende opdager nattevagten Pau den berømte døde kvinde på det lighus, hvor han arbejder. Han tager lige nogle billeder af liget og sender til sine sleazede venner, og snart er de på besøg. Liget er stadigt rimeligt varmt, så de beslutter sig for at blive de sidste, der har sex med celebriteten. Dumt! Intet går selvfølgelig, som de liderlige fyre har regnet med. En morbid og gruopvækkende film af den slags, der nydes bedst med en kold fra kassen.

Trailer:

Torsdag d. 02/03 viser vi:

Black Coal, Thin Ice

Yi'nan Dia Kina 2014 110 min.

Mørk og stilistisk flot kinesisk thriller med masser af film noir-atmosfære og blændende skuespil.

Et sted i det nordlige Kina finder man i 1991 ligene af nogle mænd og en afsavet hånd i en kulmine. Opklaringsarbejdet ender i et shootout, og to betjente bliver dræbt, mens den tredje ved navn Zhang Zili, bliver såret. Efter det bliver Zhang Zili fyret og får arbejde som vagt på en fabrik, men han drikker og har traumer.

Fem år senere dukker der to lig op igen, der hænger sammen med den gamle sag. Det får Zhang til at slå sig sammen med en tidligere kollega, og de begynder at efterforske sagen igen.

Opklaringsarbejdet fører til en kvinde, der ejer et lille renseri, og som synes at have kendt alle ofrene. Selvom meget peger på, at det er en virkelig dårlig idé, forelsker Zhang sig i hende. Er hun morderen? Og er han i fare?

Filmen vandt Guldbjørnen for bedste film ved festivalen i Berlin 2014 og filmens mandlige hovedrolle, Liao Fan, vandt Sølvbjørnen for bedste mandlige skuespiller.
En af de seneste års bedste asiatiske thrillere!

Trailer:

Torsdag d. 09/03 viser vi:

Ninja Scroll

Yoshiaki Kawajiri og Kevin Seymour Japan 1993 94 min.

Årtier tilbage var Japan fyrsten af cool. Et højteknologisk slaraffenland, der chokerede vesten med blandet andet “tegnefilm”, der på en gang var kunsteriske, og på samme tid så propfyldte med sex og vold, at selv exploitationgenren til tider fik røde kinder.

Aftenens film er et af de ypperligste eksempler på, hvorfor man var så tryllebundet af japanernes kunnen fra den era. Vi snakker om ninja action, men selvfølgelig med et Yoshiaki Kawajiri spin på det. Alle hans klassiske fingeraftryk er her: hæsblæsende action, babser, dæmoner med underlige kræfter og selvfølgelig a bit of the oldfashioned ultra violence.

Jubei er en fri fugl, han bevandrer landet og varetager jobs, som kræver en hurtig sværdhånd. Hans talenter bliver dog for alvor sat på prøve en regnfuld aften. Han har nemlig søgt ly samme sted, som en af kimon-djævlene har valgt at slæbe en besejret kvindelig ninja til på romantisk date-rape.

Pludselig har Jubei stillet sig på den gale side af diverse monstrøse ninjaer - såsom manden med hud så hård som sten, ham med hvepse boende i ryggen, slangekvinden og den blinde sværdmand. Tingene bliver dog først rigtig interessante, da det viser sig, at deres leder er en gammel kending, en mand, der burde være død, idet det var Jubei selv, der i sin tid tog hans hoved.

Trailer:

Torsdag d. 16/03 viser vi:

Hobo With A Shotgun

Jason Eisener Canada 2011 86 min.

En aldrende og småkonfus vagabond har omsider fundet ud af, hvad han vil med sit liv. Han vil slå græs.

Han traver op og ned langs jernbanesporene, mens han forsøger at spare sammen til den plæneklipper, der er nødvendig for, at han kan føre sin plan ud i livet. En dag kommer han til den unavngivne by Fucktown – en rigtig lorteby, der styres af Drake & sønner, 3 psykopater, der hygger sig gevaldigt med hovedafhugning og menneskeafbrænding og i det hele taget alt indenfor vold, mord og (u)almindelig ondskab.

Vagabonden, som i sagens natur selv er blevet udsat for en del hån og ydmygelser i tidens løb, får simpelthen nok, og han bruger sine surt opsparede penge på et kæmpe jagtgevær i stedet for den attråede rustne plæneklipper, da han med hul i skoen og alt sætter sig for at bringe retfærdighed og hævn til byen. Glasspisning, halshugninger og hovedskud er blandt de tammeste indslag, og der er blodbad hvert 5. minut.

Der er tale om den fede lede grindhouse på højde med – mange mener endda bedre end – Grindhouse, Machete og Drive Angry 3D - og når vi nu afslører, at vagabonden spilles af selveste Rutger Hauer, kan man næsten ikke bede om mere, vel?

Trailer:

Torsdag d. 23/03 viser vi:

Love is a Bitch

Alejandro G. Iñárritu Mexico 2000 154 min.

En vild, heftig og varmblodet film — meget langt fra dansk filmkultur — lavet med mexicansk snilde og temperament af Alejandro G. Iñárritu, der siden er forsat med at lave fantastiske film som Biutiful, Birdman og The Revenant.

Men det var med denne film, hans Oscar-vindende karriere startede.  Love is a Bitch er hans debut, mere rå og upoleret end hans senere film, optaget på gaden i nogle af de fattigste og farligste kvarterer i Mexico City. Tre historier med forskellige personer bliver forbundet af et dramatisk biluheld, der får katastrofale følger. Der er store følelser, virkelige problemer, død, social armod, kriminalitet, sex, flotte billeder af slummen osv. Selvom der er meget i filmen, censuren kunne komme efter, er den især berygtet for én ting: De meget realistiske og ubehagelige hundekampe. Men bare rolig - ingen dyr skulle være kommet noget til under optagelserne. Kvindernes darling Gael Garcia Bernal (Og din mor!, Motorcykeldagbog, The Science of Sleep) er med og leverer en fantastisk præstation i filmen, der er af den slags, man aldrig glemmer, når man først har set den. Hunde forment adgang denne aften!

Trailer:

Torsdag d. 30/03 viser vi:

Rewind This!

Josh Johnson USA 2013 91 min.

Hjemmevideo ændrede verden! I firserne var bingewatching en del mere bøvlet end nu, hvor man bare putter sig under dynen og beslutter sig for en serie fra en streamingtjeneste. Dengang skulle man først hen i kiosken og leje VHS film - og sikkert også en videomaskine. Alligevel var det fantastisk, at man blev frisat fra de få og kedelige tv-kanaler, som i øvrigt lukkede for sendefladen omkring midnat.

Denne dokumentarfilm ser på, hvordan vores verden ændrede sig efter udbredelsen af dette fænomen og hvordan autonome filmskabere tog det til sig. Det åbnede et helt nyt marked, uafhængigt af Hollywood og de store biografkæder og gav dermed også frihed fra at skulle følge de gængse formler. Undervejs møder vi instruktører som Atom Egoyan, Frank Hennenlotter, Mamoru Oshii og Jason Eisener samt lidenskabelige samlere, som indforstået nostalgisk fortæller om deres kærlighed til mediet uden at tage sig selv alt for seriøst.

Der bliver brugt god tid på at dække de mere seriøse emner uden at glemme den snuskede bagside af videohistorien. Det er et skævt, nostalgisk, og vildt underholdende kig på det undervurderede, næsten glemte format VHS.

Trailer:

Torsdag d. 06/04 viser vi:

Your Vice Is A Locked Room And Only I Have The Key

Sergio Martino Italien 1972 96 min.

Oliviero har ikke været helt den samme, siden hans kære mor afgik ved døden. Traumet har faktisk forvandlet ham fra en succesfuld forfatter til en afdanket drukkenbolt.

Men ikke alt håb er tabt, der er nemlig stadig visse små ting, der bringer en smule spads til hans elendige tilværelse. Simple ting, som at torturere sin passive kone psykisk og verbalt. Vi snakker klassikere, så som at bolle stuepigen, og, ja, hvorfor ikke lade alle gæsterne vide alt om det foran hustruen?

Der er selvfølgelig også den elskede mis, som tilhørte moren, og som vist heller ikke har meget til overs for den stakkels hustru.

Men hvem andre end konen selv har den kære husbond at ty til, når den unge studerende, som han også havde en affære med, lige pludselig dukker op som kadaver? Og selvfølgelig med den elskede ægtemand fra helvede som hovedmistænkt?

Husk nu: det her er en giallo, så mordene standser selvfølgelig ikke her, og intet er, som det synes.

Trailer:

Torsdag d. 13/04 viser vi:

The Church

Michele Soavi Italien 1989 102 min.

Aka La Chiesa

Tilbage i den mørke middelalder bliver indbyggerne i en tysk landsby brutalt dræbt af tempelriddere, efter at de er blevet anklaget for at være djævletilbedere. Ligene bliver smidt i en massegrav, og for at holde ondskaben stangen, bliver graven forseglet med et stort kors, hvorefter der bygges en katedral på stedet. 

Fremme i nutiden finder Evan, en grådig bibliotekar, ved et tilfælde graven og frigør derved mørkets kræfter. En gammel forseglingsmekanisme bliver udløst, og en gruppe besøgende er nu fanget inde i kirken. Inden længe bryder helvede løs.

Plottet er som mange andre italienske horrorfilm ganske absurd, men Soavi formår at skabe en total apokalyptisk følelse af gru, der ikke forlader en i selv de mere stille momenter af filmen. Filmen er en visuel imponerende gotisk gyser, hvor belysning og special effects anvendes med stor omhu for at skabe den mareridtsagtige atmosfære i filmen.

Skrevet og produceret af Dario Argento og med soundtrack leveret af Goblin, Keith Emerson samt Philip Glass.

Trailer:

Torsdag d. 20/04 viser vi:

Hansel & Gretel: Witch Hunters

Tommy Wirkola USA 2013 88 min.

Det klassiske eventyr om Hans og Grete, der bliver efterladt i en dyster skov til en uvis skæbne af deres far, får i denne 2013-udgave en forfriskende fortsættelse. Jovist, de unge poder bliver rigtig nok fanget af den onde heks, og de bliver da også til en vis grænse både fedet op og sultet. MEN de har ikke i sinde at lade sig kue, og med en stor portion initiativ slår de heksen ihjel og smutter. Dette bliver startskuddet til den mere moderne saga om to heksejægere, der i en cocktail af komplet svigt fra deres fars side og store guns kan bookes til at myrde hekse landet over. Det kommer den lille by Augsburg til gode. Vi følger Hans og Grete i deres jagt på 12 forsvundne børn, der skal ofres af superheksen Muriel og hendes slavehekse ved næste blodmåne.

Den bredere offentlighed havde forud for filmens premiere ikke meget til overs for manuskriptet og den tilsyneladende store portion umotiverede vold. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at en spandfuld decideret ondsindet vold er med til at løfte ethvert slapt manus gevaldigt. Derfor har eventyret høstet uforbeholden ros af ægte horrorfans, særligt i Rusland og Tyskland, som jo er folkeslag kendt for deres gode smag.

Trailer:

Torsdag d. 27/04 viser vi:

Red Line 7000

Howard Hawks USA 1965 110 min.

Hvem snaver nu med hvem? Velkommen til Snavefest 7000. Filmen, hvis omdrejningspunkt er hurtige biler, fokuserer i ligeså høj grad på de hurtige damer, der uundgåeligt følger med i denne branche. Pat er ejeren af racerholdet, som de gode amerikanere Mike og Jim kører for. Desværre omkommer Jim ret hurtigt i en ulykke, og hans elskede kæreste Holly når ikke frem i tide til at kysse ham på gensyn. Den slags er jo grobund for en masse anger og skyldfølelse, der naturligt presser Holly ud i en ny kærlighedsaffære. Denne gang med en ny og spændende racerkører, Dan the Man, der lige er ankommet sammen med sin kæreste Gabrielle. Der er også Ned, der hurtigt får noget lummert i gang med Pats søster Julie. Er du forvirret over de mange navne og udveksling af kropsvæsker? Nuvel, vi er kun lige begyndt, og det er meget bedre end Beverly Hills 90210.

Udgangspunktet er et Holiday Inn, hvor racerkørerne og de mange kvinder bor. Nogle kommer, nogle går, nogle dør og andre er der egentligt bare for at hænge ud og hænge sammen. Dertil kommer nogle spektakulære scener med flotte biler, der kører meget stærkt.

Filmen er instrueret af amerikansk films grand old man Howard Hawks, manden bag Rio Bravo, The Big Sleep, Gentlemen Prefer Blondes m.m.m.fl. og alle de store stjerner fra gamle dage. I denne film skal vi bl.a. nyde James Caan og George Takei. 

Trailer:

Torsdag d. 04/05 viser vi:

Babylon

Franco Rosso Storbritanien 1980 135 min.

Filmen Babylon tager os med tilbage til sluthalvfjerdsernes reggae soundsystems, dreadlocks og hamp i Londonforstædernes multikulturelle subkultur. Et stramt skåret drama, der udspilles med høj intensitet og problemstillinger sat på spidsen. David er mekaniker om dagen og natklubtoaster om aftenen.

Farvede og hvide fra arbejderklassen mødes på godt og ondt. Arbejdsløsheden er høj, og der sparkes nedad, utilfredsheden ligger og ulmer under overfladen. Musikken pulserer. Det er ikke alle mod alle men grupper mod grupper. Uretfærdigheder, racisme, politivold, fordomme og bøssebankning er på menuen. Instruktøren fik et særligt indblik i kulturen, da hans familie flyttede til Brixton i Sydøst-London, hvor han fra 8-årsalderen som hvid indvandrer på midterlinen så, hvordan livet udspillede sig i forstæderne. 

Bask eller bliv basket?

Trailer:

Torsdag d. 11/05 viser vi:

The 25th Reich

Stephen Amis Australien 2012 83 min.

Under Anden Verdenskrig bliver fem amerikanske soldater sendt ud i den australske outback for at fange nogle pumaer, der er undsluppet. Med sig har de en speciel maskine, der udsender en lyd, der burde tiltrække dyrene. Men tingene går ikke som forventet, og de fem soldater ender på en nervepirrende tidsrejse - der slutter med, at de må tage livet af selveste Adolf Hitler. Filmen er sjov, overraskende flot filmet - og lavet som en hyldest til 1950’ernes sci-fi. Der er kæmpestore nazi-edderkoppe-robotter, flyvende tallerkener, aggressive gigantmyg, cheesy dialog og masser af tidsparadokser. En film lidt a la Iron Sky – men helt sin egen. Man fornemmer, at de australske bagmænd har haft det sjovt, da de lavede den – og at de elsker Wolfensteinog de klassiske genrefilm. Bygger besynderligt nok på en roman! 

Trailer:

Torsdag d. 18/05 viser vi:

Journey To The Far Side Of The Sun

Robert Parrish England 1969 101 min.

Europa og USA sender i 2069 et rumskib ud til en nyopdaget planet, som har samme bane som jorden, men placeret præcist bag solen, så den er usynlig fra jorden. Skibet havarerer under landingen, og så bliver det mærkeligt. Den britiske deltager er hårdt kvæstet, mens den amerikanske astronaut vågner op og konstaterer, at han er tilbage på jorden! Alt er, som det plejer, blot spejlvendt! Den ny planet er et spejlbillede af jorden.

Filmen fik en lunken modtagelse i månelandingsåret, men har siden fået kultstatus for sit plot, effekter og musik.

Trailer:

Torsdag d. 25/05 viser vi:

Nude Nuns With Big Guns

Joseph Guzman USA 2010 91 min.

Hvis du ikke kan gætte, hvad denne aften byder på, får du her lidt hjælp. Det er noget med nonner. Nøgne. Og med store gøbs. Behøver du egentlig at vide mere? Nuvel. Der er tale om en hyldest til genrerne nunsploitation og rape ’n’ revenge, der især kastede klassikere af sig i 70’erne, og som ligger Slagtehallens hjerte meget nært. Handlingen er denne:

Efter at have afgivet nonne-eden bliver søster Sarah misbrugt, hjernevasket og bedøvet udi underkastelse af de bundrådne gejstlige. Med det ene ben i graven og det andet i en bananskræl efter en dødelig overdosis narko modtager hun et budskab fra Gud, der befaler hende at tage hævn over alle dem, der har mishandlet hende. Bevæbnet med Guds Vilje og et arsenal af kæmpe-gøbber nedkalder hun dommedag over sine torturbødler. Kirken hyrer den nådesløse (smag lige på dét ord) motorcykelbande Los Muertos (De Døde) til at opspore og dræbe hende, men de opdager snart, at denne søster er ONE BAD MOTHER!

Trailer:

Torsdag d. 01/06 viser vi:

Greaser's Palace

Robert Downey Sr. USA 1971 91 min.

Vi slutter sæsonen af med et brag af en western - naturligvis af den psykedeliske slags, som de kun kunne lave dem i slut-60’erne/start-70’erne. Filmen er en satirisk lignelse baseret på Jesu liv og en surrealistisk komedie fra nybyggernes tid.

Seaweedhead Greaser og hans bande af revolvermænd er de lokale herskere i en lille by midt i ørkenen. En dag lander Jessy, en blid og stilfærdig hipster, på egnen. Jessy er på sin vej til Jerusalem for at blive sanger-danser-skuespiller og stopper op i byen for at gå på vandet (!). Han kommer dog snart på kollisionskurs med Greaser.

Der findes få film, der er så uforudsigelige som Greaser’s Palace. Jesus optræder som varietéstjerne og har en agent. Karakterer i filmen bliver skudt og vender tilbage fra de døde med psykedeliske historier om livet i det hinsides. En dværg og en transvestit lever sammen som mand og kone på en farm på prærien. En mand forsøger at voldtage en træstatue af en indianer. Mariachimusik bliver brugt som torturinstrument.

Instruktørens senere så berømte søn, Robert Downey Jr. har en ukrediteret rolle som lemlæstet pionerbarn.

So wildly original and massively effective... that it instantly exploded the boundaries of cinematic possibility

Jonathan Demme

Trailer: