Torsdag d. 04/04 kl. 20:00 viser vi:

Rabid

91min.Af: David Cronenberg1977

Pray It Doesn't Happen To You!

Rabid er gritty vintage bodyhorror af den canadiske gysermester David Cronenberg med typiske ingredienser som medicinske eksperimenter, grænseoverskridende seksualitet og masser af blod og splat. Forinden havde Cronie lavet små produktioner som Stereo og Crimes of the Future samt det store gennembrud Shivers (Parasitmorderne, 1975), hvor et udbrud af parasitter i det fashionable højhus Starliner Towers får indbyggerne til at gå amok i en sex og blodrus.

Rabid fortsætter linjen fra Shivers men indeholder udover de typiske Cronie-elementer også mere atmosfære og klassisk gys. Den uheldige Rose (spillet af 1970’ernes og 1980’ernes store pornostjerne Marilyn Chambers, der her har en af sine eneste ’almindelige’ roller) er sammen med sin kæreste ude for en ulykke på motorcykel, og reddes kun fra trafikdøden via Dr. Keloids skumle privathospital, der er specialister i 'radical plastic surgery technique'.

Da hun vågner op på hospitalet efter flere måneder, er der noget helt galt! Hun har en ustyrlig trang til menneskeblod, som hun indtager via et bizart falloslignende organ, der er vokset frem i hendes venstre armhule.

Hun flygter fra hospitalet, ligene begynder at hobe sig op, og samtidig begynder hun at smitte folk med en dødelig virus, som hun også bærer.

Rabid er en virkelig grum film, der udgør en perfekt introduktion til Cronenbergs univers og temaer. Glæd dig ikke mindst til scenen, hvor Dr. Keloid ser rødt under en operation og klipper fingeren af sin kollega!