Torsdag d. 14/02 kl. 20:00 viser vi:

The Valley of Gwangi

96min.Af: Jim O'Connolly1969

En vaskeægte og langtidsholdbar mexicansk øgle-sci-fi-western.

T.J. Breckenridge ejer et omrejsende skrantende cirkus med klovnerøven i vandskorpen. Men T.J. har fået nys om en slags forhistorisk minihest – El Diablo, som skulle befinde sig i The Forbidden Valley. Se, det ville jo være et scoop at få El Diablo med på turneen for at redde cirkusset. T.J.’s ekscowboy, Tuck Kirby kan godt se ideen i at få minihesten ombord, men han ved samtidig, at en flok sigøjnere, som holder til i The Forbidden Valley, vil modsætte sig, at minihesten bliver til trækplaster i et omrejsende cirkus.

T.J. og Tuck får derfor hjælp af en engelsk palæontolog, som  tilfældigvis arbejder i en nærliggende dal, og som godt har hørt om minihesten El Diablo og naturligvis har en udelukkende professionel tilgang til dyret. Aha!

Summa summarum, de drager alle afsted mod The Forbidden Valley og møder her… Tyrannosaurus Rex! Sammen med en skøn blanding af forhistoriske skabninger bor de fredeligt i The Forbidden Valley. Men det får T.J., Tuck og alle de andre cowboys hurtigt lavet om på. The Valley of Gwangi er en vanvittig blanding af western møder sci-fi møder King Kong møder fantasy. Yippeekayay for en lasso!

Ray Harryhausen har lavet stopmotion sekvenserne til filmen, og han er ikke

Hr. Hvemsomhelst. Oscarvindende, utallige nomineringer og med egen stjerne på Hollywood Blvd. Og med adskillige referencer i andre film til hans arbejde. Så du kan roligt og trygt læne dig tilbage i plysset og nyde en mesters arbejde anno 1969. Selv tak!